La Guàrdia Civil està interrogant com a testimonis diverses persones del Govern i d'empreses externes en relació a la pàgina web del Pacte Nacional pel Referèndum, segons han explicat fonts del Govern a l'ACN.

Es tracta d'un càrrec polític del Departament de la Presidència, un treballador amb categoria de personal laboral i tres persones d'empreses externes. Les declaracions van començar ahir dimarts i estan previstes que continuïn avui i demà.

El departament de la Presidència es va encarregar inicialment de crear la pàgina web del Pacte Nacional pel Referèndum però posteriorment es va traslladar la seva gestió al Pacte. D'altra banda, hi ha en marxa una investigació de la Guàrdia Civil sobre la campanya del Govern per impulsar el registre de catalans a l'exterior. En aquest cas, s'ha interrogat representants de les empreses de publicitat i un treballador públic del departament de la Presidència.

En el cas del registre de catalans a l'exterior, Fiscalia va obrir diligències el passat 24 de març per la campanya impulsada pel Govern en considerar que es podia emmarcar en els preparatius per organitzar el referèndum. En canvi, al Govern no li consta cap acció de la Fiscalia respecte a la pàgina web del Pacte Nacional pel Referèndum.