Agents de la Guàrdia Civil han entrat aquest migdia a l'impremta de Constantí, Indugraf Offset, per investigar si s'està preparant material per al referèndum de l'1-O. Els agents hi han entrat després de 48 hores de vigilància davant les instal·lacions de l'empresa. L'escorcoll ha durat prop de dues hores i han sortit amb un caixa, motxilles i algun maletí. Tot i això, en finalitzar l'escorcoll, l'empresa ha emès un comunicat on ha assegurat que els agents no hi han trobat "res d'especial interès".

Poc després de tres quarts de tres de la tarda, una desena d'agents han accedit en vehicles a l'aparcament de la companyia, han descarregat algunes caixes i s'han endinsat a l'interior de les instal·lacions. Durant l'escorcoll han estat acompanyats en tot moment pel gerent i l'advocat de la impremta. L'actuació policial s'hauria produït pels indicis que l'empresa hauria pogut imprimir documentació relacionada amb el referèndum, en concret actes d'escrutini per l'1-O.

La Guàrdia Civil ha registrat l'empresa per ordre de la fiscalia de Tarragona, segons han informat a Efe fonts judicials. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat que el jutjat número 13 de Barcelona no ha emès cap ordre judicial per a aquest registre, ni el jutjat de guàrdia de Tarragona, que podria actuar comissionat, té constància.

El registre s'emmarca en l'ordre donada pel fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, a les forces de seguretat (Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d'Esquadra) perquè intervinguin qualsevol instrument utilitzat per a la celebració del referèndum.

Els agents de la Benemèrita feia 48 hores que controlaven les sortides de vehicles de la impremta Indugraf al polígon industrial de Constantí i escorcollaven els cotxes dels empleats quan sortien. Per exemple, els agents van registrar aquest dijous el servei de neteja d'aquesta impremta.