Agents de paisà de la Guàrdia Civil s'han tornat a personar aquest dijous quan passaven pocs minuts de les deu del matí a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Lleida. Ho han fet per recollir totes les comunicacions que es van fer des del cos policial a la regió del Pirineu durant l'operatiu pel referèndum de l'1 d'octubre. Els agents han abandonat la comissaria al voltant de dos quarts de tres de la tarda.

La Guàrdia Civil s'ha personat com a policia judicial en la comissaria de Lleida amb un requeriment de l'Audiència Nacional, que investiga la suposada passivitat dels Mossos d'Esquadra a l'hora d'impedir el referèndum de l'1-O, que havia estat suspès pel Tribunal Constitucional.

Amb la d'avui, són ja dues les actuacions de la Guàrdia Civil en la comissaria dels Mossos de Lleida, després de la que va tenir lloc el passat 19 d'octubre, quan els agents van registrar durant 11 hores la centraleta de trucades.

Aquesta mateixa setmana, la Guàrdia Civil es va personar a diverses comissaries del país per dur a terme aquest requeriment d'informació i una d'elles va ser la de la Seu d'Urgell, on es va informar els agents que allà no hi havia el material que demandaven, ja que la sala de comunicació de la demarcació de Lleida es troba a la capital del Segrià.

Cal recordar que la Guàrdia Civil ja va entrar a buscar informació a la comissaria dels Mossos a Lleida el passat 19 d'octubre.