Després que integrants de la CUP i membres unionistes s’hagin trobat davant la caserna de la Guàrdia Civil on s’han interrogat càrrecs del Govern, el cos policial ha emès un tuit citant versos del Canto a la profesión de l’exèrcit espanyol, escrit per Calderón de la Barca.

En aquesta trobada cara a cara entre els dos grups a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia (Barcelona), s’han intercanviat càntics i insults de tota mena, en un ambient de crispació que no ha fet més que créixer entre els membres de la CUP i els de Societat Civil Catalana i Falange.

Coincidint amb el moment en el que ambdós bàndols s’han enfrontat davant la caserna, la Guàrdia Civil ha emès el tuit usant versos del Canto a la profesión, en el que ha apel·lat al compliment dels deures junt amb la frase “no adorna el vestit el pit, que el pit adorna el vestit”, escrita per Pedro Calderón de la Barca, qui fou militar i dramaturg durant el Segle d’Or d’Espanya.

En el mateix cant, que s’inicia amb el vers “aquest exèrcit que veus”, es fa referència als valors ideals que ha de tenir tot militar, ressaltant la “lleialtat” i la “obediència”, amb versos com “la principal fita és obeir”.