"L'equidistància és una hipocresia". Amb aquestes paraules, l'escriptor Jordi Graupera ha enviat un missatge clar a aquells que no aniran a votar el referèndum de l'1-O i els ha volgut fer saber al seu compte de Twitter que això "no és que sigueu equidistants, és que no reconeixeu el dret dels vostres concatalans a ser subjecte polític".

Graupera ha retret a aquells que diuen ser "equidistants" perquè consideren que són "gent amb sentit crític" i els ha etzibat que, en realitat, definir-se així "és una manera d'insultar els altres".

A parer del periodista —que creu que "els dos bàndols s'equivoquen"—, la qüestió està centrada en el fet que si "el Parlament acorda un referèndum d'autodeterminació i l'Estat el veta, a quina posició dones força amb les teves accions".

Precisament per tot això, ha demanat que "deixeu de vendre la moto que sou gent sense fanatismes", així com que "si heu de negar-nos drets polítics, almenys feu-ho amb dignitat i a la cara".

Graupera ha conclòs el seu fil a Twitter recordant que "el Parlament et crida a votar" i que "no hi ha més cera que aquesta", mentre que el fet que l'Estat negui el vot dels catalans fa veure que "no hi ha més metxa que aquesta", a banda de demanar als seus seguidors que no citessin l'article del periodista Jordi Évole perquè encara no l'havia llegit.