El Govern i el Parlament celebraran la Diada amb un acte institucional conjunt que tindrà com a eix els drets humans i la lluita per "la llibertat i la democràcia", on s'homenatjarà a persones i col·lectius que s'han pronunciat en aquest sentit, com Rosa Parks.

L'acte tindrà lloc el 10 de setembre a les 21:30h al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, un dia abans de la Diada. Segons ha explicat el portaveu del Govern, Jordi Turull, en una roda de premsa al Parlament, la llibertat serà "el concepte clau" de la Diada.

Cartell diada

De fet, en el propi cartell dissenyat per la Diada es destaca la paraula llibertat precedida pel número 11. La combinació entre els números i les dues primeres lletres de la paraula formen un efecte mirall que al seu temps, simbolitza les quatre barres de la senyera.

El mateix dia 11 de setembre, l'Executiu català i la Mesa del Parlament aniran a primera hora a fer la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova, i Turull anirà després a la tomba de Casanova a Sant Boi de Llobregat.