El Govern ha rebut aquest matí a les 12.17 h, en acabar la reunió del Consell Executiu, la notificació del Tribunal Constitucional sobre la suspensió de les partides dels pressupostos que podrien estar relacionades amb la convocatòria del referèndum independentista. És la cinquena que rep de l'Alt Tribunal.

Dues secretàries judicials del TSJC s'han encarregat de fer arribar la notificació personal als membres del Govern que inclou l’advertiment al president, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i els consellers sobre les conseqüències penals de no fer cas de l’anul·lació.

La notificació recorda la suspensió dictada pel TC contra la disposició addicional 40 i les partides pressupostàries referides a despeses vinculades a la celebració del referèndum. “Us adverteixo del deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada”, assenyala el text.

La notificació adverteix igualment de l’obligació d’abstenir-se d’“iniciar, tramitar, informar o dictar” cap acord de disposició d’aquestes partides, incloent-hi el fons de contingència per a impulsar el referèndum, i es refereix de manera especial a la impossibilitat de “licitar, executar o fiscalitzar” contractes relacionats amb aquesta convocatòria.

“També l’adverteixo que pot incórrer en eventuals responsabilitats, incloent-hi la penal, en cas que incompleixi el que ha ordenat aquell Tribunal”, acaba.

El Govern ja ha deixat clar que la decisió del TC no impedirà que l’Executiu continuï endavant amb la intenció de convocar el referèndum, com a molt tard, el pròxim mes de setembre.