El Govern manté la seva estratègia de pressió a l'espai dels comuns després que ahir no assistissin a la cimera de partits per abordar la convocatòria del referèndum un cop l'Estat ha deixat clara la negativa a negociar. "No s'entén la seva absència", ha advertit la consellera de Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern.

"Ells han de decidir si volen seguir remant perquè els catalans puguin decidir sobre seu futur a les urnes. Ens agradaria que ho fessin", ha assegurat la consellera en ser interrogada sobre la decisió de Catalunya en Comú de no participar en la reunió que el president, Carles Puigdemont, va convocar aquest dilluns al Palau de la Generalitat amb els partits del Parlament que han fet costat a la convocatòria pactada.

La consellera ha retret que "s'han anat dient un seguit d'excuses" per argumentar aquesta no assistència i que no hi van acudir tot i saber que l'objectiu de la reunió no era fixar data i pregunta sinó "escoltar" el parer de les formacions polítiques.

Precisament, la consellera ha assegurat que el Govern no ha fixat un dia per a l'anunci de la data i la pregunta del referèndum perquè, prèviament, l'executiu té la voluntat d'escoltar "altres actors importants en aquest procés". Pel que fa a la petició tant de Catalunya en Comú com Podem que es convoqui el Pacte Nacional pel Referèndum, el Govern insisteix que aquesta no és una competència seva i que, en tot cas, són els responsables del Pacte els qui hauran de prendre alguna decisió al respecte.