El Govern ha inclòs al web del referèndum nova informació per comunicar als membres de les meses electorals del referèndum i als interventors que la policia no pot detenir-los durant l'exercici de les seves funcions. El web original del referèndum va ser clausurat per la Guàrdia Civil, però s'ha replicat a nombroses pàgines mirall i en una aplicació per a dispositius mòbils, des de la qual es pot accedir a tots els continguts.

Al contingut inicial s'han anat afegint noves informacions en els últims dies, com els acords de la Sindicatura Electoral de Catalunya --que ja s'ha dissolt--, el material electoral i els col·legis electorals que seran punts de votació, també s'ha afegit nova informació per als membres de les meses electorals a tres dies de l'1-O i després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi ordenat als diferents cossos policials que garanteixin que no s'obrirà cap col·legi electoral ni hi haurà urnes. A més el Govern ha inclòs un apartat amb respostes a possibles dubtes que puguin sorgir als membres dels participants en el dispositiu electoral, com per exemple: "Puc ser detingut durant l'exercici del meu càrrec com a membre d'una mesa electoral o interventor?".

La resposta que s'ofereix és clara: "No. No podeu ser detinguts per cap autoritat, excepte que hi hagi un delicte flagrant."

Notificacions als membres

La Guàrdia Civil va intervenir la setmana passada les notificacions als 55.000 membres de les meses electorals de l'1-O elegits mitjançant sorteig abans que s'enviessin, però el Govern les va tornar a enviar aquest dimarts.

Segons la llei del referèndum -que no fa referència a possibles escenaris de detencions de càrrecs electorals-, ser membre de taula és "obligatori", si bé no especifica si hi haurà sancions i permet excusar-se de la funció previ avís. L'excusa ha de presentar-se davant de la Sindicatura Electoral, però es dóna la circumstància que aquest òrgan ja no existeix i, per tant, els membres de les taules que vulguin renunciar no tenen a qui dirigir-se.

Constitució de les meses

Els membres de les meses electorals -el president i els dos vocals, a més dels suplents- hauran de presentar-se  al col·legi corresponent a les 7.30 hores i, si no es presenten, es designaran nous membres d'entre els primers electors que acudeixin al centre per votar. A les 8 hores hauran d'estar constituïdes totes les meses electorals i els seus membres podran abandonar la seva mesa temporalment sempre que quedin dos components: si en falten més de dos, la votació quedarà interrompuda fins que com a mínim hi tornin a haver una parella.