El secretari d’Estat d’Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, establert a Catalunya des de l’aplicació del 155, compareixerà el pròxim 4 de desembre a la comissió conjunta que es va crear per a l’aplicació d’aquest article per donar explicacions sobre el desplegament de les mesures adoptades pel govern espanyol a Catalunya.

Ho fa en aplicació de l’acord adoptat al Senat, que estipulava que l’executiu espanyol havia de comparèixer com a mínim cada dos mesos per exposar l’estat d’aplicació de l’article. Ho ha anunciat el vicepresident del Senat, Pedro Sanz, després que el PSOE hagi requerit que la compareixença tingui lloc tan aviat com sigui possible i sense esgotar el termini màxim de dos mesos establert.

El govern espanyol va registrar dijous passat, dia 16 de novembre, la seva sol·licitud perquè Bermúdez de Castro acudeixi a la Cambra, a la qual s'ha afegit la petició plantejada aquest dimarts pels socialistes davant la Junta de Portaveus. La Mesa del Senat ha tramitat la iniciativa i l'ha enviat a la comissió conjunta que es va crear a la Cambra per revisar les mesures de l'article.