L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCat) ha conclòs l'auditoria que li va encarregar la Generalitat arran de la polèmica pel cas Vidal i descarta que el Govern hagi fet un ús il·legal de dades fiscals dels catalans.

Això no obstant, insta l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) a adoptar "mesures correctores" en alguns àmbits, com suprimir les dades fiscals de l'IRPF dels anys 2013 i 2014 que van proporcionar aquells catalans que es van sumar a la campanya "Declara't a Catalunya", favorable a presentar la declaració de la Renda a la Generalitat, una petició que l'ATC ja ha aplicat.

El Govern va encarregar aquesta auditoria al gener a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades per la polèmica generada per l'exsenador d'ERC Santi Vidal, que va assegurar que el Govern havia obtingut il·legalment dades fiscals dels catalans.

Després de quatre mesos d'auditoria, Protecció de Dades conclou que l'Agència Tributària de Catalunya "no tracta dades identificatives ni de caràcter tributari que hagin estat obtinguts de manera irregular o il·legal", segons han informat aquesta tarda l'ATC i el departament d'Economia en un comunicat.

També sosté que l'ATC, l'embrió de la Hisenda catalana que pretén crear el Govern català, usa les dades fiscals dels que disposa "exclusivament per a l'exercici de les seves funcions", sense fer "cap tractament per a finalitats incompatibles o funcions que no tingui atribuïdes".