“Màxim respecte” del Govern a la decisió de dimitir de l’alcalde de Girona, Albert Ballesta, que ha avançat aquest matí El Nacional, i per haver arribat a un pacte d’estabilitat amb el PSC. Munté ha remarcat  que “les dinàmiques locals són diverses” i que això no pot “pressuposar canvis en les relacions i sinèrgies al Parlament de Catalunya”.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, havia confiat personalment l'alcaldia a Ballesta,però des de l’executiu català han reiterat que no és un tema que hagin abordat en el Consell Executiu d’aquest dimarts ni preveuen fer-ho. Però ha exemplificat que a Reus sí que es va arribar a una entesa entre CDC i ERC.

Junqueras, amb De Guindos

La trobada que aquesta tarda ha de tenir lloc entre el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el ministre d’Economia, Luis de Guindos, “s’emmarca dins uns contactes normals”. Per Munté, “hem de continuar tractant un munt d’aspectes del dia a dia” i la “nostra vocació és mantenir el contacte, tot i les dificultats que sigui un executiu en funcions”.

Segons ha avançat la portaveu, un dels aspectes fonamentals és la redefinició del FLA, temàtica que també s’ha abordat en la reunió d’avui. “Volem que la liquidació es pugui produir mes a mes i no tot d’un cop al desembre”, ha explicat, d’un total de 7.520 milions d’euros que requeriran per afrontar l’any 2016.

Una trobada amb el president en funcions, Mariano Rajoy, sí que la descarten. “No té cap sentit”, ha assenyalat Munté, perquè considera que no s’hi podrien tractar temes de futur.  

Ple sobre la pobresa

Fins a un 86%. Aquest és el grau de compliment que, segons el Govern, hi ha hagut dels acords arribats al ple de pobresa del 2014 al Parlament. Les dades són la prèvia per una de les mateixes característiques demà, en què parlarà el president Puigdemont, el vicepresident Junqueras, ella mateixa i els consellers de Salut, Treball i Educació.

L’esdeveniment s’afrontarà “amb responsabilitat i realisme”, perquè “tenim limitacions parlamentàries”. La idea serà plantejar “mesures de xoc”, però també “de calat” per combatre la “desigualtat i la pobresa”.