Els consellers d'Interior, Joaquim Forn, i de Cultura, Lluís Puig, i la consellera de Treball, Dolors Bassa, estan tornant a Barcelona des de Brussel·les, segons ha informat TV3.

Tots els membres del Govern han estat citats per la jutja de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, a declarar dijous i divendres arran la querella presentada per la Fiscalia pels delicte de rebel·lió, sedició i malversació.

De moment hi ha certa confusió sobre què farà el president, Carles Puigdemont, que aquest vespre ha abandonat el seu hotel i s'ha enfilat a un taxi el conductor del qual ha explicat als periodistes que anava a l'aeroport. Amb tot, el president no ha donat cap explicació i l'únic que ha dit és que encara no havien rebut la citació i que han coneguda la notícia a través de la premsa.

A Brussel·les també estaven aquest matí amb el president a la compareixença que ha protagonitzat al Club de Premsa les conselleres Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Meritxell Borràs, a més del conseller Toni Comín.

Pel que fa els membres del Govern que s'han quedat a Barcelona, les fonts consultades per El Nacional, asseguren que tenen previst presentar-se a declarar a l'Audiència.