Suport del Govern a la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i al secretari general del departament, Francesc Esteve, després que la Fiscalia s'hagi querellat contra ells per la compra d'urnes per al referèndum sobre la independència. La Fiscalia hi veu delictes de prevaricació, desobediència i malversació.

Davant d'aquests fets, s'han pronunciat, a través de les xarxes socials, tant el president del Govern, Carles Puigdemont, com el vicepresident, Oriol Junqueras, o diversos consellers.

Puigdemont ha enviat ànims a la consellera i al secretari general del departament i ha llançat una ironia contra la Fiscalia. "Em pensava que la presentaven pel caos de l'aeroport que és el que veritablement preocupa la gent", ha criticat el president, en referència a les cues que aquests dies es registren al control de passaports del Prat per la falta d'agents de la Policia espanyola.

En una altra piulada, també ha assegurat que "hi posarem urnes i la gent hi posarà els vots".

Per la seva banda, el vicepresident Junqueras s'ha expressat a través de les xarxes i s'ha declarat "corresponsable de totes i cadascuna de les decisions del Govern en la defensa de la democràcia i per garantir el dret a votar". 

També la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha defensat que "comprar urnes no és un delicte" sinó un "exercici de democràcia". També ha afegit que no podran fer-los callar. 

A més, s'han pronunciat els consellers Rull, Mundó, Romeva, Comín, Bassa i Serret.