Malgrat la destitució ordenada pel president espanyol, Mariano Rajoy, el Govern ha mantingut aquest cap de setmana una certa agenda pública. El president Carles Puigdemont, que des de divendres al vespre es troba a la seva ciutat de Girona, no ha assistit al partit del seu equip contra el Reial Madrid, però no ha volgut perdre's les festes de Sant Narcís.

Aquest migdia, Puigdemont ha assistit a l'exhibició castellera de la plaça del Vi de la ciutat. El moment ha quedat capturat en el seu compte d'Instagram, amb el següent missatge: "La força del poble #CatalanRepublic".

 

La força del poble #CatalanRepublic

A post shared by Carles Puigdemont (@carlespuigdemont) on

Malgrat trobar-se a Girona, no ha deixat d'exercir de president. Aquest mateix dissabte va fer una declaració institucional en resposta a l'aplicació del 155, recordant que només el pot destituir el Parlament de Catalunya i cridant a fer una "oposició democràtica" a la intervenció de les institucions d'autogovern catalanes. Aquest dissabte també va deixar veure's pels carrers de Girona.

Però Puigdemont no ha estat l'únic que ha mantingut una certa agenda pública. El conseller Josep Rull, que després de la proclamació de la independència va prometre que dilluns tornaria a treballar com a "ministre de la nova República", també ha acudit a un acte públic en condició de titular de la cartera de Territori i Sostenibilitat.

Rull ha presidit aquest diumenge l'acte de celebració de l'arribada del ferrocarril a la ciutat de Sant Cugat del Vallès. Ha estat rebut entre aplaudiments i presentat com a "conseller de la Generalitat", segons el diari Tot Sant Cugat. Segons aquest mitjà, Rull ha pronunciat un discurs, que ha acabat de la següent manera, parafrasejant Nelson Mandela: "Un guanyador és un somiador que mai no s'ha rendit. I nosaltres, els catalans, haguem nascut on haguem nascut i parlem la llengua que parlem, mai, mai no ens hem rendit en el repte de deixar als nostres fills un país millor".

Divendres passat, Rull va reunir-se amb els treballadors del Departament de Territori i Sostenibilitat, als quals va expressar el desig de marxar divendres com a conseller de la Generalitat i tornar dilluns com a "ministre de la nova República catalana".