L’exconseller Germà Gordó no ha revelat ni a la cúpula del PDeCAT ni a la de JxSí què pensa fer després que tant des del partit com des del grup parlamentari se l’ha instat a abandonar l’escó arran de la decisió del TSJC d’investigar-lo pel cas 3%. Gordó va replicar, a través de la seva plataforma Nova Convergència, que no pensa renunciar a l’escó i que, abans de fer-ho, abandonarà el PDeCAT i passarà al grup mixt. En cas que deixés l’acta de diputat, l’exconseller perdria la seva condició d’aforat.

Després de fer públic el seu parer a través del compte de Nova Convergència i de mantenir una reunió amb els seus afins, l’exconseller no ha comunicat formalment quina és la seva decisió.

La crisi oberta a JxSí es produeix a les portes de la trobada que aquest dimarts mantindrà el Pacte Nacional pel Referèndum i la mateixa setmana en què el Govern té previst anunciar la data i la pregunta. Amb tot, el dilluns festiu no ha permès abordar la situació a les habituals reunions amb què la direcció del partit i del grup parlamentari obren la setmana.

Divendres passat, la coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, va reclamar a Gordó que abandonés l'escó en conversa telefònica des d’Eslovènia, on assistia a una reunió del l’ALDE, el Partit Liberal i Demòcrata Europeu.

Pascal va exigir-li la renúncia després que, en absència seva, el PDeCAT i Gordó haguessin pactat un comunicat en què s'anunciava que el diputat abandonaria la comissió de Justícia però conservaria l’escó. La coordinadora va fer també públic el seu parer a través de Twitter.

La petició de Pascal va ser ràpidament secundada per dirigents del partit, entre d’altres, el president de JxSí, Jordi Turull, i la presidenta del consell nacional del PDeCAT, Mercè Conesa.

Pel que fa al grup parlamentari, l’exconseller tampoc hi ha trobat cap suport. Tant ERC com els Demòcrates d’Antoni Castellà l’han instat a plegar, mentre alguns diputats independents, com Germà Bel, es mostraven partidaris sense embuts de la seva expulsió.