El Partit Popular Europeu ha designat aquest dimecres a l'espanyol Esteban González Pons com a portaveu de les negociacions pel Brèxit. Així doncs, González Pons serà l'encarregat de coordinar i comunicar la posició dels populars a nivell europeu durant la negociació per la sortida dels britànics de la UE, que està prevista que comenci a finals de març. 

Pons, que ja és portaveu del PP espanyol a la UE i vicepresident primer del Grup del PPE al Parlament Europeu, s'ha mostrat diverses vegades molt contrari a que Escòcia i Gibraltar puguin tenir un estatus especial un cop es produeixi la sortida. De fet, la setmana passada el popular va participar en una comissió sobre el Brèxit on estaven convidats els màxims mandataris d'Escòcia i Gibraltar, i va acabar essent avisat per la presidenta de la comissió pel dur to que havia utilitzat. 

En aquella ocasió, González Pons va dir que Brèxit volia dir Brèxit i, per tant, si Escòcia s'independitzava "s'havia de posar a la cua d’accés, per darrere d’Albània, Sèrbia, Montenegro o Turquia” per tornar a entrar a la Unió. A més, el popular és partidari que Gibraltar tingui una cosobirania amb Espanya, i en la comissió va protagonitzar també una topada amb el ministre principal del territori, Fabian Picardo, quan li va dir que tenia dues opcions “tornar a la UE, de la mà d’Espanya, o sortir-ne, de la mà del Regne Unit”. Picardo va assegurar, però, que "Gibraltar mai serà espanyol".