El diari El Mundo afegeix aquest dissabte a l'olla del 3% l'exsecretari de Govern, Germà Gordó. Segons el diari, Gordó es va reunir al seu despatx amb representants d'Oproler i Grup Soler, que formaven la Unió Temporal d'Empreses que va guanyar la licitació per reconstruir l'Institut Lluís de Peguera de Manresa.

El diari esmenta dos correus electrònics i al·ludeix a "fonts coneixedores del procediment" per suggerir que es va afavorir aquesta UTE amb informació privilegiada a canvi "del 3% del Senyor aconseguidor". El concursant perjudicat era Ferrovial. El diari aclareix que "no ha transcendit a qui es refereix [l'autor d'aquest correu] quan parla del «Senyor aconseguidor»".

Gordó va negar ahir a El Mundo "qualsevol vinculació amb la trama i va precisar que mai cap empresa no li ha demanat res il·legal i que, si hagués estat així, ell l'hauria portat al jutjat".

"Segons fonts coneixedores del procediment", no va ser l'únic cop que Gordó va rebre al seu despatx "membres destacats" d'empreses que concursaven per algunes obres que licitava el Govern.

També s'indica que la Fiscalia Anticorrupció "estudia des de fa mesos sol·licitar al jutge del Vendrell, Josep Bosch," que pregunti al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya si no hauria d'assumir la investigació sobre Gordó com a "cervell polític" [de la trama de finançament il·legal], ja que, com a diputat per Junts pel Sí, és aforat.