L'exseleccionador espanyol de futbol Vicente del Bosque i l'organització de Nueva Economía Fórum han estat guardonats amb els XIX Premis Blanquerna que atorga la Generalitat de Catalunya, a través de la seva Delegació a Madrid, segons ha informat avui el departament de Presidència.

El lliurament d'aquesta distinció té la finalitat de reconèixer la labor d'aquelles persones i entitats que hagin contribuït, en l'àmbit estatal, al desenvolupament, la promoció, el coneixement o la projecció de Catalunya, així com la millor entesa i diàleg entre la societat catalana i la societat espanyola. A partir d'aquest any han quedat establertes dues categories: Premi Blanquerna a una personalitat i Premi Blanquerna a una institució, empresa o entitat.

Segons recorda la nota de la Generalitat, Vicente del Bosque González (Salamanca, 1950), exfutbolista i entrenador de futbol de la selecció espanyola i del Reial Madrid ha estat distingit amb el Premi Blanquerna per la seva personalitat sempre tendent a posicionaments públics favorables al diàleg i la concòrdia.

Nueva Economía Fórum, organització privada i plural de debat presidida pel seu creador, José Luis Rodríguez, ha estat guardonada amb el Premi Blanquerna a una entitat per la seva disposició a donar veu a la pluralitat d'opinions i mirades sobre la realitat política espanyola i catalana.

El jurat del XIX Premi Blanquerna està presidit per la consellera de Presidència, Neus Munté, i el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, com a vicepresident.

Els vocals són: Anna Bosch, periodista dels serveis informatius de TVE; Jordi Bosch, president d'Endemol Espanya; Carles Casajuana, exambaixador i escriptor; Iñaki Gabilondo, periodista; Miquel Gamisans, secretari de Comunicació de la Generalitat; Juan Miguel Hernández León, president del Círculo de Bellas Artes; Joaquim Nin Borreda, secretari General de la Presidència; Vicky Peña, actriu; Jordi Vilajoana Rovira, exsecretari de Difusió i Atenció Ciutadana; i Núria Vilanova, presidenta d'Atrevia. El secretari del Jurat és Gabriel Planella, secretari tècnic de la Delegació del Govern a Madrid.