La plataforma d’economia col·laborativa del sector del transport Uber ha guanyat en els últims mesos tres recursos contra les sancions imposades per la Generalitat de Catalunya per incompliment de la Llei d’Ordenació del Transport Terrestre (LOTT) i que demanaven sancions de 4.001 euros per infracció molt greu.

Aquestes són les primeres victòries als tribunals d’Uber després que deixés de funcionar a Espanya el 31 de desembre del 2014: d’aquests tres recursos, dos han estat dictats pel mateix jutge, que ha entès que l’activitat d’Uber es regeix per la legislació europea de serveis de la societat de la informació i no per la llei de transport, segons informa La Vanguardia.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que presideix Josep Rull, ha explicat que després d’esgotar la via contenciosa, recorrerà al Tribunal Suprem. De moment, les diverses sentències destaquen que no hi ha indicis per penar Uber, però reconeixen que “s’han generat seriosos dubtes de dret”, i, per tant, la Generalitat no haurà d’assumir els costos judicials.