Les restes del general colpista José Sanjurjo (1872-1936), que van ser exhumades al novembre del Monument dels Caiguts de Pamplona, s'han traslladat al Pavelló d'Herois Regulars del cementiri de Melilla. El president de Melilla i dirigent del PP, Juan José Imbroda, que fa unes setmanes va titllar els independentistes de "pirats", ha creat molta controvèrsia per la seva presència a l'acte de record. 

La presència del màxim dirigent de la comunitat autònoma de Melilla ha causat una forta polèmica, no només per la seva assistència, sinó també per com es va fer. La cerimònia es va fer de manera secreta per evitar-ne la difusió. Imbroda va assistir a la inhumació del cos acompanyat del comandant general de Melilla, el general Fernando Gutiérrez, i d'una comissió de militars.

Després de transcendir la notícia, i per tal de sortir del pas de la polèmica, la Comandància General de Melilla ha difós un comunicat on assegura que en la segona inhumació de Sanjurjo "no es van fer honors militars". Les restes del colpista van ser traslladades fins a Melilla a bord d'un helicòpter de l'Exèrcit de Terra. Tot i això, i segons la Comandància de Melilla, el trajecte no va tenir un cost addicional, perquè l'helicòpter havia de fer de totes maneres aquest trajecte.

El senador per Navarra de la Coalició Unidos Podemos Iñaki Bernal ha presentat una pregunta per al ple de la Cambra Alta. En aquesta sol·licita a la ministra de Defensa si considera que està complint la Llei de Memòria Històrica amb la presència de militars en un acte com aquest. 

El popular Imbroda ja va causar enrenou la setmana passada quan en un missatge a Twitter va titllar els independentistes de "pirats". Segons el president de Melilla, la reivindicació independentista és una reclamació "pesada" que no porta "enlloc". "Que pesat això dels 'pirats' independentistes de Catalunya. Tip de viatges cap a enlloc. Insofribles! Puff!!", va escriure en un missatge al seu compte oficial de Twitter el també senador per Melilla. Més tard encara va causar una altra polèmica en convidar l'economista Sala-i-Martín a cridar "¡Arriba España!".