Ciudadanos està apujant el to a mesura que s'apropa el referèndum de l'1 d'octubre. Aquest matí, el seu responsable d'Economia i Ocupació, Luis Garicano, ha deixat anar una afirmació molt greu sobre el primer anunci de la Generalitat sobre el referèndum: l'economista —que va ser l'encarregat del programa econòmic del partit— ha comparat el referèndum amb el tràfic d'heroïna.

A la xarxa social Twitter, Garicano s'ha preguntat amb un to sarcàstic: "Si decideixo dedicar-me al tràfic d'heroïna, però no he començat, puc posar anuncis a la tele anunciant-ho?". Amb aquesta afirmació, el responsable d'Economia i Ocupació dels taronges ha insinuat que el referèndum és igual d'il·legal que el tràfic de drogues.

Qui no ha trigat a contestar aquesta afirmació ha estat el també economista Xavier Sala-i-Martin. "Hi ha poques coses més ridícules que els intents fallits de fer-se el graciós. Últimament estàs 'on fire', Luis!", ha comentat. A això, Garicano ha li ha respost insistint que el comentari anava "totalment de debò", i és més, ha deixat anar: "Si el referèndum és il·legal (ho és, d'acord amb el TC) també ho ha de ser donar-li publicitat".

Garicano, molt actiu a Twitter, és un economista espanyol que forma part de les files de Ciudadanos. És catedràtic i director de departament a l'Escola d'Economia i Ciència Política de Londres (London School of Economics), càrrec que combina amb la vicepresidència d'ALDE, que aglutina els demòcrates i liberals europeus.