El president del Senat, Pío García-Escudero, ha ofert al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que comparegui al Ple de la Cambra de divendres per exposar la seva posició sobre l'aplicació de l'article 155 si no pot fer-ho davant de la comissió dijous, segons han informat Europa Press fonts parlamentàries.

Aquestes fonts subratllen que el reglamentari és que Puigdemont acudeixi a la comissió de dijous a les cinc de la tarda, però el Senat ha mostrat públicament la seva disposició a què el president català s'expliqui a la Cambra, per la qual cosa García-Escudero ha comunicat al portaveu del PDeCAT al Senat, Josep Lluís Cleries, l'oferta que pugui ser divendres.

L'elaboració de l'ordre del dia de les sessions plenàries és potestat del president del Senat, que podria d'aquesta manera incloure en el Ple de divendres un torn d'intervenció per a Puigdemont.

Es desconeix de moment si a aquest Ple hi acudirà el Govern espanyol, encara que entre els grups parlamentaris es dóna per assegurat que ho farà el mateix Mariano Rajoy.

La sessió està prevista inicialment a les deu del matí. Serà la Mesa d'aquest dimarts, prèvia reunió de la Junta de Portaveus, la que convoqui oficialment el Ple i doni ja els detalls de com s'ordenarà el debat.

D'entrada, se sap que hi pot haver dos torns d'intervenció a favor, uns altres dos en contra i un torn de portaveus, a més a més de què el Govern espanyol intervingui, si hi acudeix, quan ho consideri oportú i ho faci, també si finalment accepta, el president de la Generalitat.