El president del PPC, Xavier García Albiol, ha afirmat avui que té “constància que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha hagut de pagar per reunir-se amb l’expresident nord-americà, Jimmy Carter”, en referència a la trobada que tots dos van mantenir divendres. Així ho ha manifestat i ha qualificat aquest segon viatge als Estats Units en una setmana d’“extravagància”. “Tot plegat posa en evidència fins a quin punt d’absurd i de ridícul han arribat Puigdemont i el Govern de la Generalitat”, ha afegit.

“És un fet molt greu haver de pagar per poder celebrar una trobada, el dubte ara és qui l’ha pagat”, ha assenyalat el líder popular y ha afegit que no podia determinar si ho havia fet “alguna fundació de Convergència coneguda pel 3%, si el Diplocat, o la Generalitat“. “Els hauria de caure la cara de vergonya per haver de pagar perquè els rebi algú mínimament representatiu”, ha manifestat. Així, García Albiol creu que “això demostra el grau de patetisme de la Generalitat que actua amb desesperació perquè a Europa i a la resta del món ningú se’ls pren seriosament”.

 

 

“És molt greu que es malbaratin els diners dels catalans anant dues vegades als Estats Units en una setmana”, ha denunciat, i ha afegit que “tot plegat per buscar una foto que no han acabat de trobar i, com que no el rep ningú, ha de pagar”. En aquesta línia ha explicat que “és com aquell que surt de casa d’amagat i paga un servei, un desesperat, Puigdemont és un desesperat de la política”.

Demanarà explicacions

García Albiol ha anunciat que “evidentment el PPC no es quedarà de braços plegats, demanem la compareixença al Parlament del conseller Romeva, interpel·larem el president i presentarem una bateria de preguntes per tal que donin explicacions del contingut del viatge, la despesa del president i els set acompanyants, i qui ha pagat la fundació de Jimmy Carter”.