El candidat del PPCatalà a la presidència de la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, ha enviat aquest dissabte un “recadet” al líder de Ciutadans, Albert Rivera, a qui ha demanat “que es preocupi més d’obtenir els vots dels independentistes que no a intentar debilitar els partits constitucionalistes”. “Sembla que no recordi que cap partit constitucionalista podrà governar a Catalunya si el PP no té molts diputats al Parlament”, ha dit.

Segons Albiol, Rivera hauria de ser una mica més “intel·ligent”, “responsable” i “generós” i “en comptes de dedicar-se a intentar burxar els constitucionalistes” i “posar el dit a l’ull” del PPCatalà, “buscar vots dels partits independentistes”. D’una altra manera, ha dit, “no sumarem els partits constitucionalistes”. Ha respost d’aquesta manera les manifestacions de Rivera, que aquest dissabte des de Girona ha demanat el vot per a Ciutadans per evitar que els vots d’altres opcions constitucionalistes “vagin a la paperera”.

Albiol ha fet aquestes manifestacions a un acte davant l’Illa Diagonal de Barcelona en una jornada en què ha recordat que qualsevol opció de governar a Catalunya passa per una entesa entre les forces constitucionalistes. 

“En comptes de posar el dit a l’ull del PPCatalà o del PSC, que vagi a buscar vots dels partits independentistes”, ha dit, perquè sense un PP fort “no podrem governar”. “És tan senzill que fins i tot ho pot entendre el propi Albert Rivera”, “hem de ser necessàriament aliats el dia 21 si volem provocar aquest canvi al Parlament”, ha sentenciat.