El diputat d'Esquerra al Congrés Gabriel Rufián ha protagonitzat un dur discurs contra el ministeri de Defensa espanyol per l'accident del Iak 42, en la compareixença de la ministra María Dolores de Cospedal. "Espero que els responsables d'això no dormin ni una sola nit en pau", ha defensat el diputat.

Rufián ha qualificat la gestió de l'accident d'"infàmia" i ha assegurat que la "identificació que es va fer dels cossos de les víctimes va ser "un nyap". "Com es pensa que es van sentir les famílies de les víctimes quan se'ls va donar un cos amb dos peus diferents, per exemple, amb un 43 i un 45?", ha preguntat Rufián a la ministra.

El republicà també ha criticat el patriotisme dels que defensen a Trillo, i ha preguntat a la ministra si creu que "ser patriota és portar la polsera amb la bandera d'Espanya o intentar evitar aquesta canallada?". A més, el diputat ha assegurat que des de Defensa van "jugar a la ruleta russa amb la vida dels soldats", per les males condicions en què estava l'avió i el cansament dels pilots, i ha preguntat a la ministra si ella permetria que els seus familiars viatgessin en un avió així.