La CUP ha apel·lat aquest divendres a la desobediència en el primer gran acte polític de la campanya 'Referèndum o referèndum sí o sí', que van activar per Sant Jordi. Ho ha fet en un míting a la plaça del Sol del barri de Gràcia de Barcelona, amb les intervencions de la diputada de l'esquerra anticapitalista i la portaveu del secretariat nacional, Núria Gibert, i la diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel.

"Si ells fan passos al costat, nosaltres avancem cap a la república que volem", ha advertit Gabriel. En aquest context, la diputada ha defensat que "referèndum o referèndum" vol dir "desobediència o desobediència" i que els cupaires no acceptaran cap pla alternatiu a una consulta vinculant sobre la independència.

"Que no hi hagi la forma legal acordada per fer el referèndum, no vol dir que no hi hagi la forma per fer el referèndum", ha reblat Gabriel. I en tornar a reclamar data, pregunta, urnes, paperetes i col·legis, ha advertit el Govern que ara no és temps de "ratificació i compromisos", sinó que és l'hora d'"implementar els compromisos".