La diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha considerat necessària la “mobilització permanent” i la disposició de la gent a continuar sortint al carrer, si es vol aconseguir la independència. En declaracions d'aquest dissabte, Gabriel també ha defensat que els pressupostos destinin una partida al referèndum.

A menys de 24 hores per la Diada, la diputada de la CUP ha cridat a la mobilització per fer realitat la independència. En aquest sentit, ha dit que no val el cansament, i que “cal estar disposats a sortir al carrer” si es vol aconseguir aquest objectiu.

Pel que fa als “escenaris repressius”, als quals, diu, podria comportar la independència en alguns càrrecs institucionals o ciutadans, Gabriel ha afirmat que “la llibertat té un preu i estem disposats a pagar-ho”, i ha insistit que la mobilització farà que aquesta situació “sigui més fàcil de passar”.

Pressupostos i referèndum

En una entrevista que ha tingut lloc a Catalunya Ràdio, Gabriel s’ha mostrat a favor que els pressupostos contemplin una partida per al referèndum, si es decideix que se celebrarà, a més de destacar la necessitat de revertir les retallades en sanitat i educació.

Sobre la qüestió de confiança, la diputada de la CUP ha dit que el seu partit donarà suport al govern si la legislatura “culmina amb els objectius amb què es va iniciar”