Funcionaris de l'Ajuntament de Barcelona han iniciat una recollida de signatures per demanar a l'alcaldessa Ada Colau un suport "incondicional" al referèndum de l'1 d'octubre. En la carta que adreçaran a Colau, li retreuen que és "insuficient" el seu compromís amb el dret a decidir i asseguren no entendre que s'escudi amb la protecció de la institució i dels funcionaris "per no posar-se de forma incondicional al costat de la Generalitat". 

Els treballadors signants, dels quals de moment no han transcendit el nombre, agraeixen a l'alcaldessa "posar les urnes" l'1-O i asseguren que no haurien entès que, amb la "seva trajectòria activista", "negués als ciutadans el dret a la lliure expressió". Per això, li demanen anar més enllà.

També li retreuen que no hagi consultat als treballadors si volien col·laborar en el referèndum. "A nosaltres ningú ens ha consultat si, en exercici de la nostra llibertat i responsabilitat, volíem col·laborar per fer possible el referèndum del proper primer d'octubre", assegura.

En aquest sentit, asseguren que els signats estan "a la seva disposició, a la de la ciutat i a la del país, per fer possible que la jornada de l'u d'octubre sigui una jornada de mobilització cívica, democràtica, massiva, en la qual els ciutadans de Catalunya —i, per tant, els de Barcelona— puguem decidir el nostre futur polític".