La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assegurat aquest matí que no es planteja ser presidenta del Generalitat. Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio després que li preguntessin per la decisió de Puigdemont de no tornar-se a presentar en unes noves eleccions. Forcadell, a més, també ha dit que descarta tornar-se a ser presidenta del Parlament, tot i que ha deixat una porta oberta en aquest sentit. 

L'actual presidenta de la cambra catalana ha assegurat que si el procés surt bé no creu que es torni a presentar, tot i que també ha reconegut que quan era presidenta de l'ANC va dir que no es presentaria a les eleccions, i finalment les circumstàncies van canviar i s'hi va acabar presentant.

Tot i això, ha afirmat: "Em vaig presentar en les últimes eleccions perquè eren unes circumstàncies especials", de manera que ha insistit que no té intenció de tornar a fer-ho.

Pel que fa al referèndum, Forcadell ha assegurat que "es farà segur", i ha apuntat que si la política catalana compleix els terminis previstos no tornarà a presentar-se en cap llista per a les pròximes eleccions.