"En Francoland" ha arribat a situar-se avui com a trending topic a nivell d'Estat espanyol a Twitter. És la resposta a un article d'Antonio Muñoz Molina, publicat a El País, on presumia de la qualitat de la democràcia espanyola i afirmava que era un "estereotip" que hi hagués "herències de la dictadura". Muñoz Molina ha rebut moltes piulades de suport d'usuaris conservadors (i d'alguns clarament ultres), però en resposta molts tuitaires han fet piulades posant al descobert les pervivències del franquisme en la societat espanyola. Amb el debat català de fons, hi ha molts usuaris, la majoria de fora de Catalunya, que s'han plantejat fins a quin punt el règim espanyol té limitacions. Hi ha hagut referències, òbviament, a la violència policial contra el referèndum de l'1-O, com a exemple d'un règim que usa la violència contra els seus adversaris polítics fins i tot quan aquests usen mètodes pacífics.

Però també s'han tocat molts altres temes. En primer lloc es fa referència a la tolerància que hi ha amb el feixisme, contrastant-la amb la repressió dels moviments independentistes.

També hi ha moltes referències als privilegis de que segueix gaudint la família de Franco i la Fundació que vol exalçar la seva memòria.

Alguns tuitaires prefereixen recordar la manca de compromís amb les víctimes del franquisme, els cossos de les quals continuen a les fosses comunes on els van llençar els seus botxins.

Moltes piulades ironitzen sobre el suposat "adoctrinament" dels nens catalans contraposant-lo a imatges del nacionalisme espanyol.

Gabriel Rufián també ha fet la seva aportació personal a la polèmica: