El diputat extremeny, Juan Antonio Morales, l’alcalde de Guadiana del Caudillo, Antonio Pozo, i l’alcaldessa d’Alberche del Caudillo, Ana Rivelles, també del PP, han recollit un premi per la “defensa de la memòria” de Franco al sopar commemoratiu del naixement del dictador, celebrat a Madrid el passat 2 de desembre.

La vetllada anual per commemorar l’arribada al món de Francisco Franco -va néixer el 4 de desembre del 1892-, ha comptat aquest cop amb la presència de tres càrrecs polítics actuals, tots ells del Partit Popular.

El més destacat és Juan Antonio Morales, que a més de ser diputat a l’Assemblea d’Extremadura, és el secretari provincial del PP a la província de Badajoz. Morales, al costat de Pozo i Rivelles, batlles de dues poblacions que porten la paraula ‘Caudillo’ al nom oficial, han rebut els “Diplomas de Caballero y Dama de Honor” per la seva “tasca destacada en la defensa de la veritat històrica i la memòria del ‘Caudillo’ i la seva obra”.

Segons una informació publicada pel digital La Marea, el diputat Morales ha rebut el premi per la seva lluita contra el PSOE i contra la Diputació Provincial de Badajoz per evitar que s’esborrin els vestigis del franquisme. En paraules de la Fundació Francisco Franco, el dirigent del PP va narrar l’"adoctrinament" que pateixen els nens a les escoles en rebre una "història tergiversada del franquisme".

Pel que fa als alcaldes, Pozo va agrair el premi deixant clar que “mentre jo respiri i sigui alcalde, ningú esborrarà la història de Guadiana del Caudillo”, localitat també a la demarcació de Badajoz. L’altra batllessa, Rivelles, que lidera el consistori del municipi manxec d’Alberche del Caudillo, va prometre continuar defensant “la història i l’obra de Francisco Franco”.

L’acte es va celebrar el passat 2 de desembre al Novotel Madrid Center, en un esdeveniment on no hi va faltar la filla del dictador, Carmen Franco y Polo, de 90 anys, i ensenyes franquistes. Segons La Marea, el PP s’ha negat a valorar els fets.