L'exdirector de Método 3, Francisco Marco, ha assenyalat que dins dels Mossos d'Esquadra hi podrien haver dos sindicalistes que han informat sobre l'operació Catalunya. "Hi ha dos sindicalistes dels Mossos que són dels primers informadors de l'Operació Catalunya", ha explicat el detectiu, que ahir va participar en la comissió parlamentària sobre aquest afer.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Marco ha apuntat als principals noms de l'operació Catalunya. Ha assegurat que la intenció de tot el procediment era buscar "qualsevol merda" per a poder atacar importants personalitats representatives del moviment independentista, tals com l'actual presidenta del Parlament i exlíder de l'ANC, Carme Forcadell, l'expresident Artur Mas o l'exconseller d'Interior Felip Puig.

L'objectiu era deslegitimar-los i, de pas, frenar el procés polític català. "De Forcadell buscaven qualsevol merda per poder dir que l'Assemblea era dolenta perquè Forcadell era dolenta", ha comentat.

Entre les principals acusacions de Marco destaquen la complicitat del director del gabinet de Presidència de Rajoy, Jorge Moragas, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, de qui no obstant això ha assegurat que "el van utilitzar". "Es va deixar obnubilar per estar amb un ministre", ha deixat anar l'exdirector de Método 3.

Rajoy ho sabia?

Marco, que és l'autor del llibre Operación Cataluña, ha apuntat a una greu acusació contra Mariano Rajoy. Ha assegurat que "no es pot creure" que el president del govern espanyol "no sabés el que passava", més encara si es té en compte que, segons apunta l'exdirector de Método 3, el Ministeri d'Interior és un dels més importants de l'executiu espanyol.