El fins ara secretari general del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Francesc Esteve, ha estat nomenat aquest dimarts director del gabinet jurídic de la Generalitat. Precisament la querella de fiscalia per la compra d'urnes contra la consellera Meritxell Borràs també va dirigida contra ell.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha destacat que el compromís polític d'Esteve amb el procés és "més que evident" i ha defensat que "ofereix les màximes garanties per la seva experiència i la pulcritud en la seva feina".

Esteve substitueix al capdavant del gabinet jurídic Margarida Gil, que passa a ser membre del Consell de Garanties Estatutàries ocupant una plaça vacant. El Govern també ha nomenat avui Meritxell Masó com a secretària general del Departament de Governació i a Ester Obach com a secretària d'administració i funció pública, que substitueix la mateixa Masó.

Munté ha explicat que els nomenats aprovats aquest dimarts pel Consell Executiu "van lligats" arran de la vacant al Consell de Garanties Estatutàries que es cobreix amb la fins ara directora dels serveis jurídics de la Generalitat, Margarida Gil. Un altre dels nomenaments és Maria Mercè Darnaculleta com a membre de la Comissió Jurídica Assessora.