Al costat del referèndum de l’1 d’octubre fins el darrer moment. El nou conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha mostrat el seu compromís amb la causa independentista l’endemà del relleu de Jordi Jané. El recent nomenat titular d’Interior ha assegurat que liderarà el departament “amb totes les conseqüències”. Així ho ha explicat a Catalunya Ràdio, des d'on s'ha mostrat convençut que l'1-O es podrà votar a Catalunya.

Forn s'ha mostrat convençut que els Mossos d'Esquadra contribuiran a permetre la jornada electoral. "La policia catalana a garantirà que es pugui anar a votar. No se li demanarà res mes que això", ha explicat el fins ara número 2 de Xavier Trias. El conseller s'ha mostrat escèptic davant la possibilitat que els Mossos es neguin a complir les ordres d'Interior per una intervenció de l'Estat: "Les coses es faran bé. Una llei ho permetrà", ha argumentat Forn. De fet, per a ell, ni el cos de policia català ni la Llei de Seguretat Ciutadana seran un impediment de cara a la votació històrica.

El nou cap d'Interior ha explicat també com va rebre la proposició del president i com encara aquests 80 dies abans del referèndum. "Tota la vida he lluitat per aconseguir la fita de la independència. Per mi és un honor", ha comentat Forn, que ha explicat que pren el testimoni de Jané "molt il·lusionat".

La marxa de Jané

El conseller entrant també ha comentat la sortida del seu predecessor, Jordi Jané. Ha explicat que la decisió d'abandonar aquesta responsabilitat "ja feia temps que l'havia pres" i, per tant, segons Forn, la marxa no tindria a veure amb les responsabilitats associades al referèndum. "El nostre independentisme, el suport al Govern i el compromís del país d'ell i jo és el mateix", ha recalcat Forn.

Canvis a Interior

Forn no ha volgut mullar-se encara sobre els possibles canvis en els alts càrrecs de la conselleria. Ha explicat que està dissenyant l'equip del departament, pel que tot està encara obert. "No nego que pugui haver canvis", ha explicat després de ser preguntat sobre els directors generals de Policia i Bombers, Albert Batlle i Juli Gendrau.