Ciutadans (Cs), el PSC i el PP Català han urgit aquest dijous el conseller d'Interior, Joaquim Forn, a comparèixer al Parlament perquè doni explicacions entorn del suposat avís de la CIA sobre un possible atemptat a la Rambla de Barcelona que aquest dijous ha publicat El Periódico. Després de la publicació d'aquesta informació, Forn i el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ja han explicat que el 25 de maig van rebre un avís sobre un possible atemptat a la Rambla, però han al·legat que no era de la CIA i que, després de contrastar-ho, també amb l'Estat, van concloure que la seva credibilitat era "molt baixa".

Tot i això, el grup parlamentari de Cs ha sol·licitat la compareixença de Forn i del seu antecessor en el càrrec, Jordi Jané, "perquè donin explicacions al Parlament sobre l'avís que va donar la CIA als Mossos d'Esquadra sobre un possible atac terrorista a la Rambla de Barcelona", abans de l'atemptat del 17 d'agost. A més, també ha demanat que el director general dels Mossos, Pere Soler, el seu antecessor, Albert Batlle, i el mateix Trapero també s'expliquin a la cambra catalana, segons ha informat en un comunicat.

També Cs ha reiterat al ministre d'Interior, José Ignacio Zoido, la necessitat d'elaborar un informe per millorar en la lluita antiterrorista i que doni totes les explicacions.

Per altra banda, la portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, ha demanat la compareixença "immediata" de Forn perquè doni explicacions "sense perdre ni un dia". En un comunicat, Granados ha explicat que contactarà amb el president de la comissió d'Interior del Parlament perquè "agiliti l'agenda" i endavant la compareixença de Forn com més aviat millor.

Finalment, el president del PPC, Xavier García Albiol, també ha demanat la compareixença urgent de Forn, davant les "contínues contradiccions del conseller en les seves explicacions públiques de l'última setmana".

Per a García Albiol, "és preocupant que la Generalitat digui una cosa avui i demà la contrària", per la qual cosa resulta "imprescindible" que "el conseller s'expliqui davant els diputats per aclarir les versions exposades sobre la gestió del seu departament durant la crisi oberta per l'atemptat terrorista perpetrat a Barcelona", ha informat el PP Català en un comunicat.

Segons la seva opinió, "les contínues contradiccions provoquen interrogants i sembren de dubtes en una àrea molt sensible per a la ciutadania", per la qual cosa és necessari que Forn "s'expliqui i posi sobre la taula tota la informació".