Joaquim Forn ja és el nou conseller d’Interior del Govern català. Aquesta mateixa tarda, minuts abans de la presa de possessió com a conseller, s’ha fet efectiva la seva baixa com a regidor i portaveu del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona i a les cinc de la tarda ha jurat el càrrec davant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont

Minuts més tard de la presa de possessió, ha tingut lloc el protocol·lari traspàs de cartera amb el seu antecessor, Jordi Jané, i en les seves primeres declaracions com a conseller d'Interior, Forn ha assegurat que el paper dels Mossos d’Esquadra amb vista a l’1-O serà el mateix que porten a terme “davant qualsevol mena d’elecció, perquè es pugui desenvolupar una jornada electoral amb tota la tranquil·litat” i que els ciutadans puguin anar a votar “amb seguretat”.

“És el que han fet sempre els Mossos d’Esquadra i qualsevol policia”, ha remarcat Forn a l’acte de traspàs de cartera, al que han estat presents el director dels Mossos, Albert Batlle, i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, entre d’altres.

Forn ha remarcat que procedeix d’un projecte polític, primer al CDC i actualment al PDeCAT, “absolutament compromès” amb el referèndum, ja que veu la possibilitat que Catalunya “pugui votar i pugui decidir el seu futur”.

En aquest sentit, ha remarcat que “poder col·laborar des de la Generalitat i des d’un departament tan important com Interior en que sigui una realitat, és una satisfacció”.