El portaveu del Grup Demòcrata a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha fet avui balanç dels dos anys de mandat d'Ada Colau, que ha qualificat amb un suspens "clar i estrepitós" i ha assegurat que la "vareta màgica" amb la qual pretenia arreglar els problemes no funciona.

Forn creu que Colau ha empitjorat en totes les àrees en les quals va prometre millores i per això ha rescatat diverses dades: el preu del lloguer ha pujat un 15%, cada dia es produeixen set desnonaments a la ciutat i la desigualtat ha augmentat, ja que el nombre de persones que viu al carrer ha pujat un 9%.

"Ells deien que no hi havia voluntat política i que tenien la vareta màgica", ha afirmat en una trobada amb periodistes el membre del PDeCAT, que veu "ineficàcia en la gestió" de Barcelona en Comú.

Per Forn, Colau també ha creat nous problemes com la superilla que "ha imposat" l'alcaldessa, la paralització del túnel de Glòries "en contra de l'opinió majoritària del ple" o les vagues de metro "que ja es veuen com a normals".

El regidor de l'oposició ha acusat Ada Colau d'"empetitir" Barcelona i de fer-li perdre "el lideratge i l'ambició", condemnant-la a ser "gris i resignada", la qual cosa, segons Forn, frena la inversió.