Només tres dies després que anés a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i que avui declari al mateix tribunal els membres de la mesa de la cambra catalana, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha posat sobre la taula a Els Matins de TV3 que podria ser que hagués de tornar a declarar al TSJC.

Aquesta vegada, però, no seria per haver permès la votació de les conclusions del procés, sinó per les resolucions aprovades durant el debat de política general del passat 6 d'octubre, i podria ser que hi anés amb quatre membres més de la mesa.

Recordant (i lamentant-se) que "estic sent investigada per un acte de naturalesa política", Forcadell ha tornat a evitar respondre a la pregunta sobre què farà si finalment és inhabilitada i ha evitat parlar de desobediència perquè, assegura, "si ho fem, contribuïm a judicialitzar".

Això sí. Ha deixat anar que, tot i que no hauria de ser així, està quasi convençuda que acabarà havent-hi judici oral. Ara bé. Segons ella, això podria dependre de l'escenari polític.

Operació monòleg

Agafant-se als fets, la presidenta del Parlament s'ha mostrat poc confiada en l'Operació Diàleg que el govern espanyol prova de tirar endavant des de fa unes setmanes perquè, a parer seu, "sembla més un monòleg". "Dono poca credibilitat a l'Operació Diàleg. Fins ara, els fets han desmentit les paraules", ha recordat.

Els constants cops de porta del Tribunal Constitucional a Catalunya deixen clar que "el poder legislatiu se sotmet al judicial", però, tot i així, Forcadell ha volgut deixar ben clar que "cap tribunal decidirà el futur dels catalans, ho decidirem nosaltres".

A banda d'això, el fet que precisament el dia abans que anés al TSJC a declarar, el Tribunal Suprem arxivés la querella contra l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i l'excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso, tampoc no ha anat bé a la presidenta de la cambra catalana, que ha posat especial èmfasi en el fet que hagin estat absolts tot i haver "intentat utilitzar recursos de l'Estat contra adversaris polítics".

Suports polítics

Mostrant la seva confiança en el president del Govern, Carles Puigdemont, Forcadell també ha posat de manifest que "per tirar endavant el referèndum qualsevol suport polític és vàlid", però ha tornat a insistir que "no s'ha de repetir un altre 9-N, ha de ser vinculant".

A parer seu, "per tirar endavant el referèndum qualsevol suport polític és vàlid" i, precisament per això, ha explicat que "la cimera de divendres és per ampliar el suport al màxim del referèndum".