"El president Puigdemont ha considerat que el referèndum de l'1 d'octubre serà més fort amb els canvis de consellers de la setmana passada". Així ho ha afirmat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha volgut deixar clar que aquests canvis no signifiquen que els antics consellers no estiguessin compromesos amb el procés. Forcadell diu: "Hem fet una part del camí amb uns consellers i ara l'acabarem amb uns altres".

Encara debatent sobre els canvis de Govern, la presidenta s'ha mostrat comprensiva amb l'exconseller d'Empresa Jordi Baiget i ha indicat que "tenir por és legítim" tot i que ella no en té; d'altra banda també ha assegurat que "Baiget va dir el que volia dir". Pel que fa a la compra d'urnes, Forcadell ha explicat que ja feia molt temps que el president Puigdemont tenia el desig de concentrar la majoria de tasques del referèndum en un sol conseller i aquest és el vicepresident Oriol Junqueras.

També ha recordat les paraules de Puigdemont, que deia que abans de la Diada de l'11 de setembre hi hauria una convocatòria oficial de referèndum i que això implica treballar per complir-ho: "Treballem perquè l'1-O es pugui votar. Els del 'sí' i els del 'no'". 

Persecució judicial

La presidenta també s'ha queixat sobre l'anomenada operació Catalunya i ha explicat que fa un any va saber que se l'estava investigant i que per això va "preguntar a Rajoy si s'havien utilitzat recursos de l'Estat per investigar algú basant-se en les seves idees", una pregunta que no va obtenir mai resposta. Forcadell ha recordat que "en cap país democràtic hi ha precedents d'òrgans censors que regulin el que es parla en un Parlament ni cap justícia que persegueixi polítics per la seva ideologia", és per això que a l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia es debatrà sobre la persecució judicial catalana. 

"No tinc por"

Finalment ha assegurat que no té por i que "no perd el temps pensat en inhabilitacions", ja que ella mai s'apartarà de la seva tasca: "Afavorir el debat, un 80% de persones volen el referèndum, jo faré que hi hagi aquest debat". Ha conclòs l'entrevista parlant dels comuns i de la carta que Pablo Iglesias i Xavier Domènech han escrit a El Periódico; s'hi ha referit com a "portes mig obertes" que "s'han d'acabar d'obrir" i no ha dubtat a afirmar que "entre urnes i vots, i amenaces i coacció, els comuns sempre donaran suport als vots".