"Tinc la tranquil·litat i l'absolut convenciment que vaig fer el que pertocava i ho tornaria a fer sense cap mena de dubte". Són paraules de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, aquest dijous a la tarda, poques hores després que el Tribunal Constitucional hagi demanat a la Fiscalia que obri la via penal contra ella per determinar si va cometre cap mena de delicte en permetre la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent.

La presidenta de la cambra s'ha queixat d'un ús "barroer" dels tribunals per intentar "coartar i censurar" el debat parlamentari i ha lamentat que es pretengui que la Mesa del Parlament actuï com a "ens censor" de les iniciatives parlamentàries. "Que els faci la feina bruta, un TC en miniatura".

Per Forcadell, que ha comparegut poc abans de reprendre el debat de política general, està en joc "la democràcia" i ha deixat clar que permetrà que el Parlament continuï "parlant de tot". "No aconseguiran aturar-nos, atemorir-nos", ha afegit.