La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha esdevingut en els darrers dies una de les majors ambaixadores del procés sobiranista a l'estranger. Primer va aconseguir col·locar un article a The New York Times, un diari de prestigi als Estats Units, que li va permetre denunciar en les seves planes la judicialització del "debat d'idees", com afirma la Presidenta. I aquest mateix dijous, Forcadell s'ha reunit amb una trentena de corresponsals de mitjans internacionals per explicar-los l'avanç del full de ruta de la Generalitat, com il·lustra el tuit del Diplocat.

El corresponsal alemany Hans-Günter Kellner, de la ràdio Deutschlandfunk i l'agència EPD, informa que Forcadell els ha dit que no havia "desobeït" quan va permetre votar els resultats de la Comissió del procés constituent que l'ha portat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La presidenta de la cambra baixa catalana no és la primera a fer una visita d'aquest tipus. Com va explicar El Nacional, fa mesos l'expresident Artur Mas també s'hi va trobar per explicar-los la seva situació i la del procés. Aleshores va dir als corresponsals que Catalunya tenia 10 mesos per no repetir el  9-N.