Els catalans podran votar en el referèndum de l'1 d'octubre i el govern espanyol no podrà fer res per a evitar-ho. És el que ha exposat aquest matí la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que s'ha mostrat "convençuda" que el Govern aconseguirà que la votació es pugui fer malgrat les amenaces de l'executiu de Rajoy. "No podran evitar que votem", ha exposat Forcadell.

D'aquesta manera, la presidenta del Parlament ha respòs les paraules del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que ahir va apuntar que la votació de l'1-O s'hauria d'evitar "físicament", una expressió que obria la porta a la utilització de violència per a aturar el referèndum. 

Xoc amb Madrid

Forcadell té la seguretat que el govern espanyol no aplicarà l'article 155 per a parar el referèndum independentista, malgrat que en els darrers dies s'hagi reobert aquesta possibilitat.

Ara bé, la presidenta del Parlament no ha negat la situació de xoc amb Madrid. Ha lamentat que no hi ha hagi cap proposta des de Madrid per a poder votar: "No ha variat el seu comportament: no dialogarà, no donarà una sortida política", ha sentenciat.

Sense por als tribunals

​"Anar als tribunals no agrada a ningú però és el preu que he de pagar per fer la meva feina", ha explicat Forcadell, que ha assegurat que no està "espantada" de cara als esdeveniments dels propers dies. 

De fet, ha exposat tot al contrari. Forcadell ha explicat que està "contenta" perquè Catalunya es troba davant d'un referèndum "que serà vinculant" i que podrà amb els envits del govern espanyol: "La censura no entrarà al Parlament. Defensarem la nostra sobirania".