"No contemplo inhabilitacions per una cosa tan clara com és complir el reglament i fer el que tocava, que era incloure un punt en l'ordre del dia". Així s'ha expressat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després que el govern espanyol hagi anunciat ja que presentarà un incident d'execució de sentència per la votació de les conclusions de la comissió d'estudi sobre el Procés Constituent.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Forcadell ha defensat la seva actuació i no s'ha sorprès per la reacció de l'executiu de l'Estat, que "utilitza els tribunals per fer política". "En lloc de fer política, el que fan és judicialitzar-ho tot i utilitzar els tribunals per no haver de fer política. És el que fan sempre, no espero que passi absolutament res. El Parlament ha de continuar el seu camí", ha argumentat. De fet, ahir durant la brega parlamentària, Forcadell no es va cansar de repetir que "el Parlament és sobirà". 

Forcadell ha argumentat que ella es va limitar a complir el reglament del Parlament. "Era el que tocava fer, el ple és l'òrgan suprem i el ple és qui va decidir", ha dit la presidenta, que ha subratllat que la cambra simplement va complir amb un mandat ciutadà encarregat el passat 27-S. 

Sobre les conseqüències legals que això podria tenir, ha apuntat que "no és estrany" que el govern espanyol ja hagi anunciat que recorrerà al TC, però ha evitat fer "futuribles". "Jo no espero res, i no contemplo inhabilitacions", ha dit. En tot cas, ha assegurat que l'únic risc que ella assumeix és "complir el mandat democràtic del 27-S", i ha recordat que "el Parlament representa el poble".