La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha donat tot el suport als alcaldes que a partir d'avui comencen a declarar citats per la fiscalia per col·laborar en l'organització del referèndum i posar-se a disposició del Govern de la Generalitat.

Forcadell s'ha dirigit a la fiscalia i al Govern espanyol amb un clar missatge: "Vull dir al Govern espanyol i a la fiscalia que si es pensen que amb citacions i querelles als alcaldes ens aturaran el referèndum estan molt equivocats". La presidenta ho ha dit a les portes de la Fiscalia Superior de Catalunya, al carrer de Pau Claris de Barcelona, mentre a dins tot just començava la declaració de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que també és diputat de Junts pel Sí al Parlament. La seva condició d'aforat ha obligat a fer la declaració a la Fiscalia Superior i no pas a la fiscalia provincial que li correspondria.  

La presidenta del Parlament ha vingut fins a la porta de la Fiscalia acompanyada pels membres de la mesa que són diputats de Junts pel Sí i Joan Josep Nuet, tots ells també imputats per l'aprovació de la llei del Referèndum i per haver permès al Parlament de votar les conclusions per tirar endavant el referèndum de l'1-O.

Carme Forcadell ha estat clara: "Ni els alcaldes, ni els membres del Govern, ni la mesa ens aturarem".