La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha defensat avui el "pacifisme" de la cambra catalana i del Govern davant la "querella política" impulsada per la Fiscalia. El Tribunal Suprem ha citat per als dies 2 i 3 de novembre als sis membres de la Mesa del Parlament, entre ells Forcadell, acusats per la Fiscalia dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació.

Després que el Govern de Mariano Rajoy anunciés divendres passat la dissolució del Parlament i la convocatòria d'eleccions per al 21 de desembre, Forcadell ha posat en valor el "pacifisme de les institucions i la societat catalanes". "Ens volen a la presó pel que pensem i pel que representem, no pel que hem fet", ha afirmat Forcadell, segons un comunicat del Parlament.

Segons el seu parer es tracta d'una querella "absolutament política, plena de continguts polítics" i "sense cap base jurídica", i ha assenyalat que el delicte de rebel·lió requereix l'"ús de la violència", un fet, ha defensat, "que en cap cas s'ha produït". Forcadell ha sentenciat que tant la societat com les institucions catalanes han actuat, actuen, i actuaran sempre pacíficament i democràticament.

Ha recordat a més que la seva tasca al capdavant de la institució i com a membre de la Mesa del Parlament és "garantir la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa dels diputats", i actuar d'una altra manera hagués suposat "incomplir les funcions per les quals ens van escollir". En aquest sentit, Forcadell s'ha mostrat orgullosa de la tasca que han realitzat els membres de la Mesa querellats "perquè tot el que interessa a la ciutadania hagi pogut ser debatut a la seu de la sobirania nacional".

Forcadell ha titllat l'escrit de la querella d'una "causa general contra el sobiranisme", per a "criminalitzar-lo" i construir un relat sobre una violència que "no ha existit", ja que ha recordat que "la violència que va haver-hi l'1 d'octubre no va ser exercida per la ciutadania precisament". "Qui pensi que amb les querelles o presons acabarà amb les institucions catalanes s'equivocarà", ha afegit, i ha conclòs que Europa "no pot mirar cap a altre costat davant la possibilitat real que no es produeixi un judici just, basat en la imparcialitat, la independència i la separació de poders".

La mateixa Forcadell ha tornat a recalcar la mateixa idea a través del seu compte personal de Twitter on també defensa que sempre ha actuat pacíficament i democràticament, i ha recalcat que no acabaran amb les institucions catalanes ni amb querelles ni amenaces.