La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s’ha reunit aquesta tarda amb dos congressistes nord-americans per parlar sobre la situació política de Catalunya, i explicar-los el procés. La trobada s'ha celebrat en un hotel de Barcelona, i tots dos congressistes s’han mostrat molt interessats en l’actualitat catalana, segons fonts pròximes a Forcadell.

Els dos congressistes són Brian Higgins i Dana Rohrabacher, i formen la delegació de la Cambra de Representants nord-americana que s'ha traslladat avui i demà a Barcelona per analitzar el procés. Rohrabacher és el president del subcomitè d’afers europeus i Higgins és un demòcrata membre de diversos comitès i caucus.

Forcadell ha obsequiat els dos polítics amb el llibre What’s up with Catalonia (Què passa amb Catalunya?), que consta de 35 assajos en anglès escrits per personalitats com Oriol Junqueras, Ramon Tremosa, Salvador Cardús o Muriel Casals. Aquesta obra es va elaborar amb l’objectiu de donar a conèixer amb profunditat l’actualitat catalana a un públic estranger. 

Higgins i Rohrabacher s'han reunit després amb representants de grups parlamentaris catalans, i demà celebraran una trobada oficial amb el president Carles Puigdemont al Palau de la Generalitat, seguida d'un sopar a la Casa dels Canonges. Els dos polítics també mantindran un contacte amb el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.