Els fiscals Anticorrupció es van reunir dijous passat per analitzar els atacs i denúncies d'advocats i investigats contra alguns d'ells, en relació amb casos que tramiten i que consideren que estan dirigits a desprestigiar fiscals en concret i la institució en general.

En aquesta reunió, segons han explicat a Efe fonts fiscals, els representants d'Anticorrupció van manifestar al seu cap, Manuel Moix, la seva preocupació pels atacs que estan patint aquestes últimes setmanes alguns membres d'aquesta Fiscalia en forma de denúncies.

Les fonts consultades han assenyalat que Moix va expressar el seu suport a aquests fiscals, si bé alguns creuen que la decisió del cap d'Anticorrupció d'ordenar investigar tres dels fiscals del cas Pujol -José Grinda, Fernando Bermejo i Juan José Rosa- per coaccions a un imputat, l'empresari Rafael Pallardó, ha pogut "obrir la veda" a la interposició d'altres denúncies.

Això no obstant, les fonts consideren que Moix ha canviat d'actitud davant d'aquesta mena de denúncies i, si bé va tramitar la de Pallardó sense ni tan sols consultar els tres fiscals, la seva forma d'actuar està sent diferent davant d'altres que afecten altres fiscals, com la interposada recentment a la fiscal que porta el cas de Mario Conde, Elena Lorente, que també ha estat denunciada.

El més atacat està sent el fiscal José Grinda, al qual, a més de la denúncia de Pallardó (considerat blanquejant de la xarxa mafiosa de Gao Ping), un acusat en el cas Petrov, sobre la màfia russa, també l'ha denunciat.

És a més un dels dos fiscals als quals Moix va apartar del cas del 3% de CDC perquè el portin dos companys radicats a Catalunya després de la denúncia de Pallardó.

Els tres fiscals denunciats per Pallardó van presentar una queixa davant el Consell Fiscal, que finalment va decidir no emparar-los en estar aquesta actuació encara en tràmit a la Fiscalia del TSJ de Catalunya.

En aquest mateix Consell Fiscal estava previst també analitzar la queixa de Grinda i Bermejo per haver estat rellevats del cas 3%, un debat que es va posposar en espera de més informació sol·licitada pel fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, tant a Moix com als fiscals del cas.