El fiscal del cas Villarejo ha demanat al jutge que aparti el principal investigador i que dissolgui la comissió judicial a la qual pertany el policia. La investigació d'aquesta comissió havia conclòs amb la imputació del comissari Jose Manuel Villarejo. Amb aquesta operació també esperen que s'aparti l'acabat de jubilar cap operatiu de la Policia designat pel PP, i altres comandaments.

Així ho confirma un escrit que ha publicat el eldiario.es. Tot i que el text porta data del 29 de juny, el jutge el va traslladar a les parts l'endemà que Villarejo comparegués com a imputat i que en el marc de la seva declaració digués que existeix una 'Operació Catalunya' contra el procés sobiranista.

El fiscal de Madrid Alfonso San Román ha aprofitat per fer una sol·licitud de la defensa de Francisco Nicolás Gómez Iglesias, i s'hi ha adherit. El més conegut com a pequeño Nicolás al·lega que l'inspector del cas li va proposar un matí als jutjats identificar qui va fer la gravació il·legal que s'investiga, un àudio filtrat als mitjans on apareixen els policies que seguien el perqueño Nicolás i dos agents del CNI parlant del cas. Segons la versió del jove, l'inspector li ho va oferir a canvi intercedir per ell davant del jutge i el mateix fiscal.

Aquest és el motiu pel qual volen apartar-lo. "Els fets suposen una extralimitació intolerable de les funcions del funcionari policial referit al fet que en aquest moment actua com a policia judicial en aquesta causa", afirma en el seu escrit el fiscal. Una setmana després que San Román signés el seu escrit, l'inspector Rubén L. va desmentir davant del jutge els aspectes principals de la versió del perqueño Nicolás. Tot i això, el magistrat ha obert una peça separada per investigar els fets i encara no s'ha pronunciat sobre la petició del Ministeri Públic.