La Fiscalia Superior de Catalunya ha ordenat a les policies locals que prenguin les "mesures oportunes" per impedir que el material electoral que pertany a l'Estat espanyol, i que es guarda als ajuntaments catalans, pugui ser utilitzat per al referèndum de l'1 d'octubre. En la instrucció, a la qual ha tingut accés El Nacional, la Fiscalia també obliga les policies municipals a col·laborar amb els Mossos d'Esquadra, si així se'ls sol·licita, en totes aquelles accions destinades a impedir la celebració del referèndum.

Concretament, al final de la seva instrucció, el fiscal disposa que, "existint als municipis un dipòsit de material electoral" propietat de l'Estat, els cossos de seguretat n'han de garantir la seva "custòdia" i "assegurar" que no serà utilitzat el dia 1 d'octubre. El ministeri públic demana que s'informe de "qualsevol incidència o novetat" respecte d'aquest material abans o durant l'1 d'octubre.

 

La Fiscalia fa referència a la instrucció dictada aquest dimarts, que dictava directrius als Mossos d'Esquadra per precintar els centres de votació, vigilar la integritat d'aquests precintes, impedir la constitució de les meses electorals i "evitar que s'intenti produir la votació en un altre lloc del mateix establiment o en les seves immediacions, fins a un radi de seguretat de 100 metres del local designat". Aquestes disposicions són reproduïdes en el nou document, i demana que les "prenguin en consideració".

En aquest sentit, la nova ordre, dirigida a les policies locals de Catalunya i entregada a través dels Mossos, demana especialment "l'auxili i col·laboració" dels cossos municipals en la no constitució de les meses electorals. També ordena la col·laboració amb la policia catalana en tots els requeriments que li faci per a complir les disposicions anteriors. Segons la instrucció, aquesta col·laboració ha de ser "considerada com un servei de prioritat enfront de qualsevol altra missió aliena al compliment d'aquestes tasques concretes de Policia Judicial".